30. maaliskuuta 2010

IHME Klubi - Slagsmålsklubben 27.03.2010 Vanhalla

IHME Klubin järjestäjät taisivat tietää mitä ovat tekemässä, nimittäin iltaa värittivät seuraavat seikat: keskeinen sijainti (Vanha YO-talo), ilmainen sisäänpääsy, ilmainen narikka, juomia hintaan 2,50 euroa ja pääesiintyjänä Slagsmålsklubben. Voiko mennä vikaan?
Kuvassa Black Horse.
No, maksuton sisäänpääsy ja narikka sekä edulliset juomat takasivat väenpaljouden, joka saattoi harmittaa baaritiskillä viihtyneitä. Mulla ei ollut ongelmaa asian kanssa. Isoon saliin olisi mahtunut vielä tuplasti ihmisiä! Vanhan iso sali on akustiikaltaan vähän ongelmallinen - ikävällä tavalla kaikuisa, eikä todellakaan paras mahdollinen bailumusalle. Voin vain kuvitella miltä lavalla olleista tuntui, kun ääni bounssaa takaisin parista eri kulmasta useiden millisekuntien viiveellä.


SMK:a lämmittelemässä ollut Black Horse sopi edustamansa genren puolesta Vanhalle kuin nyrkki ohikulkijan naamaan. Odotuksista huolimatta Black Horsen jäsenet eivät esiintyneet lämpöalusasuissa tai pelkissä kalsareissa. Nimenomaan tätä tapahtumaa varten koottu kokoonpano ei mun mielestä puolustanut paikkaansa; musiikissa ihan kivoja sävyjä, ja varsinkin setin alkupuolella siistit taustavisut, mutta oliko tällainen Sunn 0))):n vanavedessä kulkeva dark ambient / noise rock / drone whatever nyt ihan paikallaan nostattamaan bilefiilistä ennen Slagsmålsklubbenia? Illan pääesiintyjän astuessa lavalle ei todellakaan jäänyt epäselväksi, että paikalle oli tullut ihmisiä vain ja ainoastaan kuullakseen jo vuosikymmenen uraa luonutta Slagsmålsklubbenia.


SMK:n aloittaessa tsekkailin vähän kauempaa lavalla hengaillutta joukkiota, joista muutama joi rauhassa kaljaa, pari väänteli synasta potikoita, yksi kyyristeli pöytien alla ja toinen juoksenteli rumpukapulat kädessä. Suhtauduin aluksi skeptisesti SMK:n livesoittoon edellä mainitun näyn vuoksi, mutta onneksi olin väärässä! Tämän todetakseni oli pakko änkeä aivan lavan eteen heiluumaan ja tsekkailemaan silmä kovana mitä lavalla oikeasti puuhaillaan.





SMK soitti harkitusti rakennetun setin, jonka aikana tanssilattiaa hemmoteltiin niin hiteillä kuin vähemmän soitetuilla raidoillakin. Brutal Weapons, Smedby Eyes... ja setti loppui upeasti Sponsored by Destinyyn, joka on henkilökohtainen lempparini. Joku encorekin sieltä taisi tulla, mutta mulla oli jo ajatukset muualla.


Hm. Miten musta tuntuu että SMK tullaan näkemään piakkoinkin uudestaan Suomessa? Jos näin on, suosittelen ehdottomasti, että menet paikan päälle ihailemaan miten kuusihenkinen orkesteri soittaa livenä kreisibailumusaa.

2 kommenttia:

Juhani kirjoitti...

Siis täh?? Oliko toi oikeesti ilmainen, Slagsmålsklubben!? Vääryyttä. Ois kelvannut..:)

Sustee kirjoitti...

SMK on kyl nyt aika nosteessa, ihmettelen jos joku ei tuo vielä tämän vuoden aikana sitä uudestaan Suomeen! Tosin epäilen, että silloin tapahtuma ei ole ilmainen. :P