14. maaliskuuta 2010

Tampere Film Festival ja illan yllättäjät

Käväisin eilen haistelemassa Tampereen elokuvajuhlia ilman etukäteissuunnitelmia ja hyvässä seurassa, eli parhaalla mahdollisella tavalla. Varsinainen toiminta meni viihteen puolelle, mutta muutamat elokuvat sekä lauantain iltajuhla Klubilla - TaFF Filkkarit 40 v. bileyö - tuli nähtyä.

Pääesiintyjänä tapahtumassa oli Pintandwefall. (edit: Hupsista! Pääsi unohtumaan, että oikeasti pääesiintyjänä oli Op:l Bastards, joka jostain syystä jäi täysin väliin...) Jail, joka lienee Pintandwefallin paras biisi, toimi makoisasti myös livenä. Tunnustan, etten ole tutustunut bändin tuotantoon, joten varsinainen relevanssi mielipiteelleni uupuu. Bändi on ennen kaikkea sympaattinen. Välillä soitto ja laulu olivat väärällä tavalla vähän sinne päin, mutta lavaenergia antoi paljon anteeksi. Pintandwefall ei kuitenkaan tuntunut oikein missään, sillä edellinen esiintyjä oli putsannut pöydän niin totaalisesti.

Jaakko & Jay näyttivät miten saadaan bileet aikaan. Miksi en ole aiemmin tutustunut tähän duoon? Mieletön energia, taidokasta soittoa, hyvii biisejä, epätavallinen instrumentaatio ja yleisössä pikkareita olemuksellaan kostuttaneet pojat. Duo on yhtä kuin kitaristilaulaja Jaakko ja muppetsien Animalille vertoja vetävän rumpali Jay. Valitettavasti saavuttiin paikalle setin loppupuolella, joten sain ihastella meininkiä vain muutaman biisin verran. Suosittelen! Duo näyttäisi olevan Helsingin Virgin Oilissa 16.04.2010 Sorry and The Sinatrasin kanssa, joten pitänee käydä syynäämässä bändin livemeininki paremmalla ajalla ja raportoida sitten laajemmin.

Illan yllättäjien palkinto menee Jaakko & Jaylle sekä herättämään tulleelle aamujunan konduktöörille.

Tää youtubesta kaivettu video Klubilta Turusta viime vuodelta kertoo hyvin minkälaisen meiningin Jaakko & Jay saivat aikaan myös eilen Tampereella. Toimii! Tsekkaa yleisön lisäksi erityisesti itse soittajien meininki.

http://www.myspace.com/jaakkonjay

2 kommenttia:

mekaanikko kirjoitti...

Jos ihan tarkkoja ollaan, pääesiintyjä taisi olla Op:l Bastards, mutta on ihan ymmärrettävissä että tämä on saattanut seurueelta mennä osittain ohi... =)

Sustee kirjoitti...

HUBS.
Niinpä taisi ollakin. Errrmmmmmm seurueesta en tiedä, mutta itsellä taisi olla jo siihen aikaan muut metkut mielessä! Lisätäänpä pieni edit tekstiin. Kiitos huomiosta.