4. maaliskuuta 2010

Tiny

Ruotsalaisduo Tiny lentää ensi perjantaina Helsinkiin keikalle suoraan Lontoosta. Keikkapaikkana on Belly, jonka olen (jollain kummalla taikatempulla) itse onnistunut välttämään täysin. Perjantaina menetän neitsyyteni sekä Tinyn että Bellyn suhteen.


Pitkään ainoa kosketukseni Tinyyn oli biisi Too Heavy A Burden. Otin sen omakseni loistavalta Licking Fingers Recordsin julkaisemalta kokoelmalta Thank You For the Music (2008), joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen julkaisu mikäli diggailee skandinaavisesta indie popista ja folkista. Taitaa siellä olla muutama rock-biisikin.





Too heavy a burden -kappaleessa laulaja-pianisti Ellekari Larssonin tyttömäinen ääni tuntuu olevan omalla maaperällään. Mielleyhtymiltä Björkiin ei voi välttyä, toisaalta taas jokaista "luonnonäänellä" laulavaa verrataan aina Björkiinm muistuttivat äänet toisiaan tai ei... Ellekarin lisäksi yhtyeeseen kuuluvat sellisti Leo Svensson ja useimmiten myös kontrabasisti Johan Berthling. Soittajat eivät ole turhaksi kiinni omissa instrumenteissaan, vaan vaihtelevat suvereenisti roolejaan esitettävien kappaleiden mukaan.


Kyseisen biisin kaiut korvissani ostin muutamalla tärkeälle ihmisille liput joululahjaksi Helsingin keikalle. Sittemmin kuunneltuani Tinyn uusinta levyä Gravity & Grace mua on alkanut hieman jännittää tuleeko keikka olemaan odotusten arvoinen. Itselläni oli vaikeuksia kuunnella levyä loppuun. En kuitenkaan aio vielä lyödä hanskoja tiskiin, vaan menen tarkistamaan avoimin mielin mistä on kyse. Ehkäpä pieni suojakänni?


Tiny (SWE), lämppärinä Sansa Bellyssä 5.3.2010

Ei kommentteja: