8. huhtikuuta 2010

Pori Jazzin ohjelma julki

Huh huh, kylläpä Pori Jazzeilla on kova ohjelma! Tätä paremmaksi voi laittaa vain Flow Festival, jota olenkin odottanut jo tammikuusta lähtien... Elokuuhun on pitkä aika. Flown ohjelmistosta muutamia nimiä on jo vuotanut julkisuuteen, mutta virallisen ohjelmansa Flow julkaissee vasta ensi viikolla.

Suurin osa Pori Jazzien nimistä on kuitenkin jo ennestään tuttuja Suomen kamaralta. Tori Amos, Toto, N.E.R.D (tai Pharrell Williams), Massive Attack, Seun Kuti, Cyril Neville (The Neville Brothersin mukana) ja Sharon Jones ovat ainakin vierailleet kertaalleen täällä. Melody Gardot, Jeff Beck ja Red Baraat nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa.

Pori Jazzien osalta kiinnostukseni kohdistuu kokonaisbrändin osalta, ja vähän ammattimielessäkin, Tori Amokseen, N.E.R.D:iin ja Melody Gardotiin. Tori olis ehkä pakko nähdä, vaikken ykkösfani olekaan. Jospa keikkasettiin kuuluisi ikivanha hittibiisi Leather (albumilta Little Earthquakes), joka on Amoksen tuotannosta henkilökohtainen lempparini. Nerdin kaksi ensimmäistä levyä olivat aikoinaan tehokulutuksessa, myöhempi matsku ei valitettavasti ole mua enää niin lämmittänyt.

Viisi vuotta sitten Sharon Jones pisti Funky Elephtaneissa porukan hikoilemaan siihen malliin, että uskallan varauksetta suositella tsekkaamaan Jonesin keikan. Varsinkin jos taustalla on The Dap Kings! Mieletön orkesteri. Noihin aikoihin pinnalla olivat myös Bushin toilailut, eikä Jones todellakaan säästellyt sanoja suomiessaan kotimaansa presidentin edesottamuksia. Viihdyttävää ja kantaaottavaa!

Kuten nykyaikaisella festarilla kuuluukin, myös Pori Jatseilta löytyy oma Spotify-lista. Tsekkaa Pori Jazz 2010 playlist / www.porijazz.fi

1 kommentti:

mekaanikko kirjoitti...

Flow'n ohjelmajulkistus on näillä näkymin vasta 20.4., eli vielä viikko pitää odotella. Väittäisin, että odotuksen väärti on. =)