15. huhtikuuta 2010

Viikonlopun timantteja

Torstaista lauantaihin 15.4. - 17.4.2010 Tavastian valtaa vuosittaiset Funky Elephant -festarit. Torstain avausbileiden line up Mbarissa vaikuttaa sangen hyvältä, erityisesti kiinnostaa Helsinki Rooftop Ninjas feat. Tommy Lindgren & Jaska Prepula. Mikä parasta, torstain Funky Opening on ilmainen.




Tavastian perjantai on selkeästi omistettu Jamaican musiikkiperinteestä ponnistaville biiteille. En ole itse Suomi-skan suurin ystävä, mutta pakko sanoa että The Capital Beat yllätti mut viime vuoden Flowssa täysin. Capital Beat on loistava live-esiintyjä!

Lauantai kiinnostaa ohjelmansa puolesta kuitenkin enemmän kuin perjantai; Dalindeo vetää käsittääkseni ensimmäisen (Suomen?) keikkansa Bajkan kanssa. Kyllä, kyseessä SE Bajka, Bonobosta tuttu! Dalindéon uusin levy Soundtrack for the eye ei valitettavasti vaan säväyttänyt enää ihan samalla tavalla kuin ekat julkaisut. Japanilaisen Michikon kanssakaan tehty matsku ei päässyt jotenkin samoille leveleille kuin vaikkapa Poseidon. Oon kyllä aikoinaan todistanut juurikin Funky Elephanteissa mieletöntä keikkaa Dalindéolta, joten ehkä tässä olisi Dalindéon nykyisen livekunnon tarkistamisen paikka? Alkuvuodesta olleet levyjulkkaritkin missasin. Hyi minua. Lauantain pääesiintyjänä on The Herbaliser Band, joka toki myös kiinnostaa, vaikken jostain syystä oo nyt täysin vakuuttunut Herbaliserin nykytilasta.

TEKNOO TEKNOO TEKNOO TEKNOO eli Disko Tekno Kollektivin viisivuotispäivät lauantaina 17.04.2010 Redrumissa ovat teknotontuille ehdottomasti osallistumisen arvoiset bileet. Paikalla DJ Pete Hardwaxin myyntititiskin takaa ihan Berliinistä asti sekä Rasmus Hedlundin live.

Sunnuntai-illan ratoksi 17.04.2010 kannattaa suuntia Korjaamolle, jossa on Complete Vocal Institute -konsertti. Konsertissa CV-tekniikkaa opiskelleet laulajat esittelevät työnsä tuloksia. Esiintymässä mm. Janna Hurmerinta ja Kaija Kätkä (CatCat-duosta tuttu). Complete Vocal Technique eli suomalaisittain kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikka on raa'asti yksinkertaistettuna laulutekniikka, joka on mullistanut monen laulajan tavan tehdä ja ajatella. Jos yhtään kiinnostaa, suosittelen lämpimästi tutustumaan.

Ei kommentteja: